Vanaf zaterdag 27 april gaat Operatie Ring Zuid naar een nieuwe fase; lees hier wat er verandert

Groningen – Komend weekend gaat Operatie Ring Zuid van fase 2 naar fase 3. Vrijdagavond om 22.00 uur eindigt fase 2 en zaterdagochtend start fase 3. In de tweede fase kon het verkeer tussen Hoogezand en Assen gebruikmaken van Ring Zuid en het tijdelijke Julianaplein. De overige richtingen waren dicht. Vanaf zaterdag 27 april rijdt het verkeer van Drachten naar Assen over de nieuwe verbindingsboog van het Julianaplein.

Koningsnacht is omzetnacht
Op zaterdagochtend 27 april start fase 3 van Operatie Ring Zuid. Tijdens Koningsnacht – de nacht 26 april op 27 april – wordt de verkeerssituatie omgezet en is onder andere het Julianaplein volledig dicht. Fase 2 is vrijdagavond 22.00 uur afgerond. Vanaf dat moment wordt de situatie op de weg omgezet naar fase 3. Tot de start van fase 3, op zaterdagochtend 06.00 uur, moeten daarom verschillende wegen worden afgesloten, waaronder de A7 van Hoogkerk naar Groningen, de A28 van Groningen-Zuid naar het Julianaplein en een groot deel van Ring Zuid.

Foto: Aanpak Ring Zuid

Fase 3
Fase 3 van Operatie Ring Zuid valt in de meivakantie en duurt anderhalve week: van 27 april t/m 5 mei. Bij deze fase wordt het eerste deel van het nieuwe Julianaplein al in gebruik genomen: de verbindingsboog van Drachten naar Assen. Van zaterdagochtend 27 april 06.00 uur t/m vrijdagavond 3 mei 22.00 uur zijn alleen de rijrichtingen ‘van Drachten naar Assen’ (via nieuwe verbindingsboog) en ‘van Assen naar Hoogezand’ open voor verkeer. Deze laatste rijrichting is in het weekend van 4-5 mei dicht. Verkeer rijdt in deze week vaak de heenreis een andere route dan de terugreis: dat maakt deze situatie voor het verkeer extra complex. Bereid je reis goed voor en reis anders (met fiets of OV, of via P+R) waar mogelijk. Voor meer informatie en de werkzaamheden zie de website van Aanpak Ring Zuid.

Foto: Aanpak Ring Zuid

   
Back to top button