60-jarig huwelijksjubileum in Leek

LEEK – Op 16 maart a.s. is het echtpaar Drent-van der Velde 60 jaar getrouwd. De heer Weit Drent en mevrouw Aaltje Drent-van der Velde gaven elkaar het ja-woord op 16 maart 1954 te Leek.

De heer Drent werd geboren in 1931 te Lucaswolde. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij naar Opende.

Mevrouw Drent-van der Velde werd geboren in 1929 te Lucaswolde, op nog geen anderhalve kilometer van waar de heer Drent werd geboren. In 1949 leerden ze elkaar kennen op Zangconcours in Roden. Na vijf jaar zijn ze getrouwd.. Ze gingen toen bij de heer Drent z’n vader inwonen; zijn moeder was reeds overleden toen hij 14 jaar oud was. Later werd de boerderij overgenomen, maar i.v.m. gezondheidsredenen moest later de boerderij worden opgegeven en verhuisde het echtpaar in 1980 naar Siegerswoude.

Daar vandaan is men later verhuisd naar Surhuisterveen en weer later werd er verhuisd naar een seniorenwoning in Grootegast. Toen De Ridderhof gereed kwam, is men hier naar toe verhuisd wat goed in de smaak valt.

Het gezin Drent-van der Velde kreeg drie zoons, drie schoondochters, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Ze hopen dat ze nog lang met elkaar in goede gezondheid samen mogen zijn.

 

Het echtpaar woont aan Oosterheerdtstraat 40, 9351 BK Leek.

 

Burgemeester Hoekstra feliciteert op 17 maart 2014 om 14.30 uur het echtpaar thuis.

   .
Back to top button