Succesvol Energiecafé in Zevenhuizen

LEEK – Het eerste Energiecafé in het kader van Slim Wonen Westerkwartier was een succes. Woensdagavond 26 februari organiseerde de gemeente Leek een Energiecafé in het Verenigingsgebouw aan het Hoofddiep 54 in Zevenhuizen.

Er kwamen meer dan vijftig bezoekers op de avond af, die informatie en praktische tips kregen over het energiezuiniger en comfortabeler maken van de eigen woning.

Na een welkom door wethouder Hans Morssink van de gemeente Leek verzorgden de deelnemende bedrijven een beamerpresentatie over de mogelijkheden om de woning aan te pakken. Ook was er een inleiding door Buurkracht, een initiatief om gezamenlijk als buurt of straat energiebesparende projecten op te starten.

 

Aansluitend was er gelegenheid om productinformatie te krijgen van een aantal bedrijven uit de gemeente Leek, die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het gaat daarbij om Bouwkundig ontwerpbureau CASBA en Bouwfysisch meetbureau Thermodicht voor maatwerkadvies, en bedrijven die gespecialiseerd zijn in isolatie en zonnepanelen waaronder Bouwbedrijf Anthonio, Bouwbedrijf Leek B.V., IDA Integer Dak Advies en Jantri haarden & duurzame energie.

 

Gezien het succes gaat de gemeente Leek de mogelijkheden onderzoeken om ook in andere dorpen een dergelijke avond te organiseren.

Back to top button