Schakers Leek 2 winnen van Westerwolde en Aldert-Jan Keessen prolongeert snelschaak kampioenschap

Leek – Vorige week dinsdag speelde Leek 2 voor de viertallen competitie in Ter Apel tegen schaakclub Westerwolde. Huib Matthijsse wist binnen 13 zetten een mataanval op te zetten door een loper op h6 te offeren. Tobias van Essen ruilde twee torens tegen de dame wist daarna met zijn dame en pionnen de koning mat te zetten en daarmee was het 2 – 0 voor Leek.

De partij van Frans Huisman met zwart was steeds in evenwicht, toen zijn tegenstander remise aanbood, nam Frans dit aan. De wedstrijdpunten waren daarmee binnen. Gerwin Fokkema stond namelijk niet geweldig, door het eindspel naar zich toe te trekken wist Gerwin te winnen, eindstand 3,5- 0,5 voor Leek.

Snelschaakkampioenschap
Aldert-Jan Keessen is weer snelschaakkampioen van Leek geworden door 9 van de 10 partijtjes te winnen. In de beslissende laatste ronde versloeg hij Tijmen Hofstra. De eerste partij had Tijmen gewonnen. Pieter Doller verloor 2 keer van Aldert-Jan en behaalde net als Tijmen 7 punten. Johan ten Hoor werd 4e met 5 punten. Sander Bolhuis en Frans Huisman behaalden beiden 1 punt, ze wonnen 1 keer van elkaar.

   
Back to top button