Sparta verkoopt huid duur aan Invicta/Frigro

Zevenhuizen/Kollum – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie een uitwedstrijd tegen Invicta/Frigro in Kollum. De thuisploeg bivakeert op de tweede plaats in de 3e Klasse A dus de Zevenhuisters moesten aan de bak.

Om 17:00 uur floot scheidsrechter Schaafsma voor aanvang van de wedstrijd. Het was voor beide partijen even zoeken naar de juiste verhoudingen, waardoor de eerste helft gelijk op ging. Vlak voor rust nam Invicta/Frigro het initiatief en werd met 10-8 de kleedkamer opgezocht.

Langzaam dichterbij kruipen
Coach Moric van der Lei complimenteerde zijn ploeg met de getoonde werklust en zag dat winst tegen Invicta/Frigro er vandaag zeker in zat. Kleine foutjes eruit halen en hard blijven werken was het advies. Na rust kroop Sparta langzamerhand dichterbij en nam zelfs het initiatief, het bleef stuivertje wisselen met de thuisploeg. Met nog een kleine minuut stond er een 16-16 stand op het bord. Een stand welke zeker gelijk stond aan het wedstrijdbeeld, echter wist de thuisploeg nog een strafworp te forceren die doel trof en vlak daarna floot de scheidsrechter af: 17-16.

Sparta baalde gigantisch, want alle punten in het laatste deel van deze competitie zijn de Zevenhuisters zo hard nodig. Maar na enige tijd overheerst toch het gevoel van trots, want waar Sparta eerder wedstrijden zo maar liet lopen werd er nu gestreden voor elke bal. Zaterdag 28 mei komt DTL uit het Friese Hantum op bezoek in Zevenhuizen, wederom een finale voor de ploeg van Van der Lei. Deze wedstrijd start om 15:30 uur.