Noorderlicht momenteel waarneembaar vanuit het Westerkwartier

Westerkwartier – Voor de natuurliefhebbers onder ons; het Noorderlicht oftewel Poollicht/Aurora Polaris is vrijdagavond rond elf uur vanuit de gemeente Westerkwartier (fotografisch) waarneembaar.

Als men richting het westen schuin omhoog kijkt en met een telefoon en/of fotocamera een foto maakt met een lange sluitertijd dan is de paars/roze gloed duidelijk zichtbaar. Meerdere inwoners hebben het fenomeen weten vast te leggen. Zo ook onze burgemeester Ard van der Tuuk vanuit Niebert, zijn foto zie je onderaan in dit artikel.

Ook zaterdag zichtbaar
Waarschijnlijk arriveert de eerste zonnevlam tussen 20.00 uur vrijdagavond en zaterdagochtend 05.00 uur. In de nacht van zaterdag op zondag worden ook nog één of twee krachtige uitbarstingen verwacht. Doordat het ’s nachts momenteel niet zo heel lang echt donker is in Nederland, is er maar een klein tijdvenster waarin het noorderlicht gezien kan worden.

Foto’s: InfoLeek.nl

   
Back to top button