Opbouw voor jaarlijkse pinksterweekend in Leek in volle gang

Leek – In en om het centrum van Leek wordt al enige tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen en opbouw voor het jaarlijkse pinksterweekend. Elk jaar staat dit weekend in Leek in het teken van feest, kermis, markt, muziek, eten/drinken en optredens van diverse artiesten en bands op verschillende podiums.

Kermis
Op de Tip in het centrum van Leek is van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei een grote kermis. De kermis is op vrijdag geopend van 15.00 tot 02.00 uur. Zaterdag is de kermis open van 13.00 tot 02.00 uur, zondag van 15.00 tot 02.00 uur en maandag van 09.00 tot 20.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Pinkster Festival Leek
Vlak naast de kermis op de Tip staat de grote feesttent waar dit weekend het Pinkster Festival Leek gehouden wordt. Hier is elke dag een gevarieerd programma met diverse artiesten of bands. Wat ook onderdeel is van het Pinkster Festival is het bospodium. Daar is op de vrijdag het event ‘Shock’ met de hardere muziekstyle. De rest van het weekend wordt daar het event ‘Los in het bos’ gehouden. Meer informatie over het Pinkster Festival Leek vind je hier.

Lees ook: Los in het bos en feesten in de tent tijdens het Pinksterfestival Leek

Flinke Pink
Op het evenemententerrein tegenover de Rabobank in Leek vind je tijdens het Pinkster weekend het event Flinke Pink. Per dag is hier een thema met toepasselijke muziek. Op de vrijdag vind je hier de ’90s & 00s edition’. Op de zaterdag is hier ‘The black edition’. Op de zondag vind je hier ‘The White edition’. Op de laatste dag, de maandag, is hier ‘The Live edition’. Meer informatie en een volledige line-up vind je hier. Op zondagmiddag is op hetzelfde evenemententerrein een concert van de band BeeGees Forever, winnaar van het SBS programma ‘The Tribute Battle of the Bands 2024’. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees ook: Run op Flinke Pink tickets; ‘Beste voorverkoop ooit tot nu toe’ 

Pinkstermarkt
Op maandag Tweede Pinksterdag is in het centrum van Leek de welbekende Pinkstermarkt. Deze markt, met zo’n 250 verschillende kramen, wordt al honderden jaren gehouden. Er komen meestal zo’n 25.000 bezoekers op af vanuit de hele regio. Meer informatie vind je hier. Op Tweede Pinksterdag zijn veel straten in het centrum van Leek afgesloten voor het verkeer. Hier geldt dan ook van 06:00 uur tot 18:00 uur een parkeerverbod. Moet uw auto wel weggesleept worden? Dan zijn de kosten €335.

   
Back to top button