Woningcorporaties Wold & Waard en Huisvesting Vredewold onderzoeken mogelijke fusie

WESTERKWARTIER – Op 28 februari 2019 hebben de bestuurders en commissarissen van Huisvesting Vredewold en Wold & Waard een fusie-intentieovereenkomst ondertekend. De komende maanden onderzoeken de beide corporaties de haalbaarheid van een fusie. Dat doen zij in samenspraak met hun ondernemingsraden, huurdersorganisaties, de gemeente en andere belanghouders.

Aanleiding
Huisvesting Vredewold is een kleine organisatie en verwacht dat met een fusie haar organisatorische en financiële slagkracht toeneemt. Wold & Waard voelt zich verantwoordelijk voor goede en betaalbare woningen voor alle huurders in het Westerkwartier en ziet meerwaarde in de kennis van Vredewold op het terrein van wonen en zorg.

Beide corporaties hebben hun werkgebied in de gemeente Westerkwartier. Zij verwachten dat de fusie hen betere mogelijkheden geeft voor hun dienstverlening aan huurders en hun volkshuisvestelijke ambities.

Onderzoek
Vredewold en Wold & Waard gebruiken de komende maanden om elkaars organisatie en opgave beter te leren kennen. In de periode van onderzoek blijft de dienstverlening aan huurders zoals men dat van de corporaties gewend is. In de zomer van 2020 vindt verdere besluitvorming plaats.

Over Wold & Waard en Huisvesting Vredewold
De corporaties verhuren goede en betaalbare woningen in de sociale huursector. Wold & Waard bezit ongeveer 5000 woningen in 34 dorpen in het Westerkwartier. Huisvesting Vredewold ongeveer 600 verhuureenheden in Leek, Tolbert en Zevenhuizen.

   
Back to top button