Drukte van belang tijdens de Pinkstermarkt in Leek met af en toe een bui

Leek – De Pinkstermarkt in Leek is met circa 250 kramen de grootste en drukst bezochte markt van de regio! Op Tweede Pinksterdag staat Leek al honderden jaren in het teken van de Pinkstermarkt.

Ieder jaar komen ongeveer 25.000 bezoekers naar de Pinkstermarkt en de kermis. Bezoekers uit heel Noord-Nederland reizen af naar Leek om de markt en kermis te bezoeken. Het werd maandagmorgen na de opening al snel druk met bezoekers. Rond het middaguur was de bezoekerspiek waarna richting het eind van de middag de buien toe namen en men af en toe onder de marktkramen moest schuilen om een nat pak te voorkomen.

Afsluiting
De Pinkstermarkt is nog tot 18.00 uur geopend. Hierna wordt het Pinksterweekend in Leek afgesloten bij het bospodium door DJ’s J-Nasty, Arnoud en DJ Powernap. Op het evenemententerrein in Leek is de hele middag muziek van live bandjes en bij de grote feesttent op de Tip (naast de kermis) is muziek van onder andere Gaatze Bosma, Douwe Kamminga en Marco Schuitmaker.

Foto’s: InfoLeek.nl

   
Back to top button