Sparta verslikt zich in Stadskanaal’74

Stadskanaal – Zaterdagavond nam de Zoutman-formatie het in Stadskanaal op tegen Stadskanaal’74. Thuis werd redelijk eenvoudig gewonnen van de Oost-Groningers, maar in het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

Stadskanaal’74 startte vol vertrouwen en al gauw keken de Zevenhuisters tegen een 3-0 achterstand aan. Sparta had moeite met de zuiver schietende heren van de thuisploeg en al gauw stond er een 12-5 achterstand ik het scorebord. Vlak voor rust kon Sparta nog enigszins herstellen, maar het gat bleef groot, 14-8.

Hard werken
Het was duidelijk dat de ploeg van Moric van der Lei, na rust, uit een ander vaatje moest gaan tappen. Via verschillende wissels kwam Sparta beter in haar spel, het was hard werken. Via 15-9, 17-13 en 18-16 kwam Sparta op gelijke hoogte. Even leek het erop dat Sparta de ‘schwung’ te pakken had en de punten mee gingen, maar Stadskanaal’74 herstelde zich op tijd, waardoor de punten in Stadskanaal bleven, 23-20.

Kans op kampioenschap
Vitesse had eerder de dag verloren van Club Brothers en dus kan Sparta komend weekend alsnog kampioen worden in een rechtstreeks duel met Vitesse uit Beilen. Deze wedstrijd wordt om 15:30 uur gespeeld in Zevenhuizen.

   
Back to top button