Maar liefst 21 medailles voor Tiga turnsters na toestelfinales in Winsum

Winsum – Zaterdag deden Tiga turnsters mee aan de toestelfinales voor de bovenbouw dames in Winsum. De dag begon voor Sharona en Bette op brug waarna ze naar balk mochten. Beide dames begonnen heel sterk: Bette haar koprol op stond als een huis en Sharona turnde heel stabiel. Toch moesten beide dames een val incasseren. De rest ging prima. Bette werd 2e op brug en Sharona 3e op vloer en 1e op brug.

In de tweede wedstrijd mochten Amber en Janneke hun oefeningen vertonen. Janneke had in de ochtend haar rug blesseert en moest bij brug halverwege haar oefening stoppen. Gelukkig wilden balk en vloer aangepast nog wel wat resulteerde voor haar op een bronzen en zilveren medaille. Amber ging goed van start op brug, zette deze lijn door op balk en eindigde met een hele goede salto op vloer wat haar een zilveren en een bronzen medaille opbracht.

Glimlach voor de jury
In de laatste wedstrijd mochten Elin, Femke, lauren en Amina turnen. Zoals de trainster van haar gewent is tijdens de wedstrijd, turnde Lauren super stabiel op alle toestellen, helaas speelden de zenuwen iets parten waardoor een val op brug en op balk geïncasseerd moest worden. Amina had haar dag op brug en maakte een goede brug oefening zonder stopjes en stond compleet stil met haar salto af.  Op vloer toverde Femke weer een glimlach op het gezicht van de jury, daarnaast turnde ze heel stabiel op balk. Elin deed een prachtige kip op de brug en sprong de sterren van de hemel over de pegasus wat resulteerde in een 2e plaats op dit toestel.

Junior E Jojanneke turnde prima in een groot veld met turnsters. Goede dingen om te oefenen maar netjes geturnd. Vooral balk was goed. Junior D Ilena turnde een goede wedstrijd en liet zien hoe vechten en doorzetten moet op toestellen. Op brug werd ze 2e. Denise had een lastige brug en balk. Vloer ging prima en sprong fantastisch. Ze werd hier 1e. Laura turnde heel goed. Ze werd 2e op sprong, 1e op balk en 1e op vloer.

Goede prestaties
Jeugd E mocht in de laatste wedstrijd en presteerden allemaal super goed. Iris en Sophie deden vanwege een blessure geen sprong. Maud turnde super op elk toestel behalve balk. 1e op sprong, 2e op brug en 3e op vloer. Iris turnde prima! Balk was erg goed, hier werd ze ook 2e. Sophie turnde ook erg mooi. 1e op brug en 3e op balk. Marit turnde ook top. 3e op sprong, 3e op brug, 1e op balk en 1e op brug

In totaal 21 medailles voor de Tiga turnsters deze dag in Winsum!

   
Back to top button