Nicole uit Leek eert overleden echtgenoot tijdens Alpe d’HuZes; ‘Donderdag live te volgen op SBS6’

Frankrijk/Leek – Alex, de man van Nicole Dijkema – van der Voorn uit Leek, overleed in februari 2023 op 47-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Slechts negen weken na zijn diagnose.

Om meer onderzoek te kunnen doen naar behandelingen tegen kanker is geld nodig. Daarom beklimt Nicole, samen met onder andere haar dochter Manon en presentator Manuel Venderbos, op 6 juni wandelend de Alpe d’Huez. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker. Haar beklimming tijdens Alpe d’HuZes is die dag live te volgen op SBS6 en Radio 10.

Meer onderzoek aan de voorkant
Nicole hoopt dat er in de toekomst meer onderzoek aan de voorkant mogelijk gaat zijn. “Zodat de kankerdiagnose eerder gesteld kan worden en uiteindelijk ook alvleesklierkanker goed te behandelen gaat zijn.” Haar team is daarom meer dan gemotiveerd om de Alpe d’Huez te beklimmen. “Het onderzoek moet doorgaan, zodat elke kankerpatiënt een kans krijgt.” Ook ziet Nicole in haar deelname iets bijzonders. “Zelfs nu Alex er niet meer is, zorgt hij voor verbinding. Onze teamleden hebben allemaal een link met hem en hebben ook een eigen verhaal rondom ongeneeslijke ziekte, kanker, rouw en verlies. Daarom beklimmen wij als #TeamAlex+ op 6 juni de Alpe d’Huez.”

Live bij SBS6 en Radio 10
Deze editie van Alpe d’HuZes is op 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur live te volgen op SBS6. Negen bekende Talpa-gezichten trotseren ook de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest). Naast Manuel Venderbos zijn dat Johnny de Mol, Leo Alkemade, Winston Gerschtanowitz, Ronald Molendijk, Leontien van Moorsel, Dyantha Brooks, Roxane Knetemann en Dennis van der Geest. Noa Vahle, Evelien de Bruijn, en ook Johnny de Mol, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos doen verslag van het evenement.

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks sportevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen, hardlopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Ook hebben de deelnemers de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor belangrijk kankeronderzoek. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d’HuZes sinds 2020.

Doneren en meer informatie lezen over de BN’ers en hun buddies kan via sbs6.nl/doneren. Meer informatie over Alpe d’HuZes is te vinden op opgevenisgeenoptie.nl.

Uitzending
Donderdag 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur, is het live te volgen op SBS6 en het YouTube-kanaal van SBS6: youtube.com/sbs6. Ook Radio 10 besteedt de hele dag aandacht aan het evenement.

Bekendmaking donaties
De bekendmaking van de donaties is donderdag 6 juni in uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.

   
Back to top button