In juni wordt de grofvuilroute weer gereden door de gemeente

Westerkwartier – Op woensdag en donderdag 19 en 20 juni wordt de grofvuilroute gereden door de gemeente. Op woensdag 19 juni wordt aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) de grofvuilroute gereden. Donderdag 20 juni het gebied aan de zuidzijde van de A7 (gebied Leek, Marum).

Aanmelden
Aanmelden kan via het online formulier op de website van de gemeente Westerkwartier. Voor inwoners die het formulier niet digitaal kunnen of willen invullen, is er de mogelijkheid om via het algemene nummer (14 0594) een fysiek exemplaar op te vragen. Deze krijgt u dan thuisgestuurd en kunt u ingevuld weer terugsturen of bij één van de gemeentehuizen in Leek of Zuidhorn inleveren. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met vrijdag 14 juni.

Spelregels

  • Het grofvuil mag pas op de dag van de inzameling aan de weg worden gelegd;
  • Leg het grofvuil op de dag van de inzameling uiterlijk om 7.00 uur bij de weg;
  • Nadat uw grofvuil is opgehaald, stuurt de gemeente u een factuur. Het te betalen bedrag is berekend op basis van de werkelijk aangeleverde hoeveelheid grofvuil.

Wat is grofvuil?
Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container te gooien. Denk aan oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit zijn bijvoorbeeld televisies, wasmachines en koelkasten. Deze kunt u gratis inleveren op de milieustraat. Kleine elektrische apparaten kunt u wekelijks meegeven aan de milieuboer. Ook bouw- en sloopafval mag niet worden aangeboden en kunt u zelf naar de milieustraat brengen.

Kosten
Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 22,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 26,50 per m³.

Rekenvoorbeeld: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, wordt (3x € 22,00 + 2x € 26,50 = ) € 119,00 in rekening gebracht.

Volgende data grofvuilroute
De inzameldagen voor 2024 zijn:

   • Woensdag en donderdag 4 en 5 september
   • Woensdag en donderdag 20 en 21 november

   
Back to top button