Mollenklemmen op scherp ingegraven bij Nienoord; “Gevaarlijk voor hondenpoot of kindervoet” (Update)

Leek – Update 07-06-2024 13:30 uur: InfoLeek heeft inmiddels een reactie ontvangen van de gemeente Westerkwartier. Woordvoerder Anthony Hogeveen laat weten; “Het onderhoud en beheer van dit gebied wordt gedaan door de gemeente. Hierbij is ook oog voor de mollenaanpak en daarvoor hebben we deze mollenklemmen op een veilige en deskundige manier aangebracht. Er is dan ook geen gevaar voor mensen of anderen om gemakkelijk vast te komen te zitten in deze klemmen. Men wordt uiteraard wel verzocht om deze klemmen niet zelf uit te graven of te verplaatsen.”

Oorspronkelijk bericht: Hondenbezitters die woensdagavond de honden aan het uitlaten waren bij Nienoord troffen ineens vreemde voorwerpen aan die deels ingegraven waren.

Nabij de vijver bij Borg Nienoord trof het stel de vreemde voorwerpen aan;  “Met onze schoenen probeerden we te kijken wat er tussen de modder zat. Het waren stalen voorwerpen die behoorlijk verroest zijn. Ineens sprong er een klem dicht en zagen we dat het om een mollenklem ging. Onze voet zat gelukkig niet vast in de klem.”

Gevaarlijk
Er waren op deze plek twee klemmen ingegraven zonder dat er een bordje bij stond of het afgezet is met lint of hekken. De hondenbezitters laten weten dat er geen enkele molshoop of spoor van mollen te zien was nabij de klemmen. Ze hebben beide klemmen dan ook zelf gedeactiveerd. “Je moet er niet aan denken dat een kindervoet, hand of hondenpoot in deze klemmen vast komt te zitten met alle gevolgen van dien.”

Nog meer klemmen?
Onbekend is door wie en waarom deze klemmen ingegraven zijn en of er in de omgeving mogelijk nog meer zijn ingegraven.

Foto’s: Ingezonden

   
Back to top button