Leekster turnjongens bereiken halve finale Nederlands Kampioenschap

BREDA/LEEK – Afgelopen zaterdag werd de 1e kwartfinale van het NK turnen voor jongens gehouden in Breda. In deze wedstrijd streden de jongens uit de hoogste divisies om een plaats in de halve finales van het Nederlands Kampioenschap.

Het Leekster samenwerkingsverband van JTV Leek en o.a Kracht en Vriendschap Groningen was hier vertegenwoordigd met 6 turners. Op zaterdag mochten Joachim Scheffer, Gijs Voors, Jordan Luesink en Thomas Lenten hun oefeningen laten zien in de 3e divisie (Pupil 9). Trainingsmaatje Thomas uit Heerenveen stal hier de show met 6 vrijwel foutloze oefeningen, wat hem een prachtige 3e plek opleverde. Joachim Scheffer en Gijs Voors toonden mooie teamgeest door te eindigen met precies dezelfde score, wat een gedeelde 11e plaats opleverde. Jordan Luesink zette ondanks wat tegenslagen toch mooie scores neer en eindigt daarmee op een 22e plaats. Alle vier zijn ze hiermee door naar de volgende ronde.

De zaterdagmiddag werd verder doorgebracht in het heerlijke voorjaarszonnetje in Breda, onder het genot van een lekker ijsje. Voor de jongens een welverdiende traktatie. Voor de trainer een noodzakelijk oponthoud, aangezien de autosleutel op mysterieuze wijze verdwenen was. Zelfs een poging van de voorzitter van JTV Leek om deze uit een put op te vissen mocht niet baten! Gelukkig telt de vereniging vele handige vaders, waardoor het probleem toch op te lossen was.

Op zondag was het de beurt aan de jonge turners van het hoogste niveau, de talentendivisie. Jordie Knol (Benjamin 10) eindigde op een mooie 9e plek, waarmee hij ruimschoots door is naar de halve finale. Yusuf Hermanides (Instap 8) toonde zich opnieuw een geweldige turner door een comfortabele 2e plaats te bemachtigen. Ook hij had dus geen enkele moeite om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Met deze resultaten heeft JTV Leek weer een succesvol weekend achter de rug, waarbij alle deelnemers zich geplaatst hebben voor de halve finales.

Back to top button