Schaakclub leek wint voor het eerst de NOSBO-beker in haar bestaan

Leek – Afgelopen vrijdag was het volle bak in speellokatie de Balkhoeve van SC Leek. Alle drie NOSBO-bekerfinales werden er gespeeld: beker open, beker 1900 en beker 1650.

SC Leek speelde zelf in de bekerfinale rating tot 1900 en moest het opnemen tegen de bekerwinnaar van vorig jaar SISSA uit Groningen. Invaller Tobias van Essen bracht Leek op voorsprong, hij besliste de partij met een fraai paardvork.

Door verlies van Tijmen Hofstra werd het 1-1. In een gelijkwaardige stelling met elk 2 torens en lopers van ongelijke kleur, overzag Tijmen een combinatie die hem noodlottig werd. Na de overwinning van Pieter Doller kwam Leek op een 2-1 voorsprong. Door een paardoffer op f7 te negeren en de f-lijn af te sluiten wist hij zijn aanval als eerste te beslissen.

Voor het eerst beker winnaar
Nadat het remise aanbod van Marijn Swemmer in een betere stelling werd geaccepteerd was SC Leek winnaar met 2,5 – 1,5. Voor de eerste keer in de haar bestaan is SC Leek winnaar van de NOSBO-beker (rating tot 1900).

Vorige maand was Leek al kampioen geworden bij de NOSBO-achttallen fase B, deze dubbel leverde SC Leek twee nieuwe schaakklokken op.

   
Back to top button