Brandstichting in auto aan Waezenburglaan Leek; politie doet onderzoek

Leek – Maandagavond omstreeks 11 uur werden de vrijwilligers van brandweer Leek gealarmeerd voor een autobrand aan de Waezenburglaan in Leek.

Ter hoogte van de Nijenoertweg hoorden omwonenden een harde klap waarna ze zijn gaan kijken. Bij een geparkeerde Mercedes hing lichte rook in het voertuig, hierop hebben de omstanders de brandweer gebeld. De brandweer en politie zijn met spoed ter plaatse gekomen. Van een autobrand die door een storing of technische problemen ontstaan was is echter geen sprake.

Brandstichting
Naast het voertuig lag een fles waar mogelijk brandbare vloeistof in gezeten heeft en was aan de bijrijderszijde een raampje ingetikt. De politie bevestigd uit te gaan van brandstichting en hebben het gebied rondom het voertuig afgezet. Vlak bij het voertuig werd een petje gevonden deze is dan ook in beslag genomen net zoals de fles die naast het voertuig lag. De Mercedes is aan de binnenkant flink beschadigd geraakt.

Onderzoek
Dinsdagmorgen zal de tactische recherche ter plaatse komen om onderzoek te doen aan het voertuig en om mogelijke sporen veilig te stellen. De politie die maandagavond ter plekke gekomen was heeft getuigen en omwonenden gesproken. De eigenaar van het voertuig heeft aangifte gedaan.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button