55-jarige Leekster door politie betrapt en aangehouden voor poging diefstal op bedrijventerrein

Grootegast/Leek – In de nacht van woensdag op donderdag, rond 03:00 uur, kreeg de politie de melding dat er op camera’s te zien was dat er een persoon op een bedrijventerrein aan de Tweemat in Grootegast rondliep.

Politie eenheid Westerkwartier is toen samen met collega’s van politie Basisteam Oost Fryslan ter plaatse gegaan en met de medewerkers het terrein opgegaan. Op het terrein was het gelijk duidelijk dat iemand allerlei spullen had klaar gelegd om mee te nemen. Na een korte zoektocht hoorde een agent iets ritselen in de bosjes en tegelijkertijd zag een andere agent dat er bij die locatie allerlei planten waren plat getrapt.

Aangehouden
Na enige tijd aanroepen verscheen er een man uit de bosjes. De man, een 55-jarige inwoner van Leek, is daarop aangehouden voor poging diefstal. De man is overgebracht naar het cellencomplex Hooghoudtstraat in Groningen waar hij is verhoord.

   
Back to top button