Is gemeente Westerkwartier de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland? Stem mee!

Westerkwartier – Iedereen moet mee kunnen doen in onze gemeente. Vindt u dat ook? En woont of werkt u in onze gemeente? Of komt u er vaak om een andere reden? Dan is dit hét moment om onze gemeente te beoordelen op toegankelijkheid. De VNG organiseert de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Wat is een toegankelijke gemeente?
Mensen met een beperking kunnen vaak niet meedoen. Dat ligt aan de manier waarop in Nederland dingen zijn gemaakt of geregeld. Het is daarom belangrijk dat Nederland toegankelijker wordt, zodat iedereen mee kan doen.

Wat vindt u belangrijk?
U beoordeelt de gemeente op zes onderdelen. Hoe toegankelijk zijn bijvoorbeeld de stoepen en straten in deze gemeente voor iemand met een beperking? Of hoe toegankelijk zijn de website en apps van deze gemeente voor slechtzienden? Hoe meer beoordelingen binnenkomen, hoe beter we onze gemeente toegankelijk kunnen maken. Laat uw stem horen!

Top 10
In ronde 1 (van 1 t/m 30 juni) kan iedereen de toegankelijkheid van een gemeente beoordelen. De 10 best beoordeelde gemeenten gaan door naar de volgende ronde. Zij maken kans op de felbegeerde titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Stemmen!
Ga naar het digitale stemformulier en vul deze uiterlijk 30 juni 2024 in.

Liever op papier invullen? Dat kan ook. Op de verkiezingswebsite kunt u het stemformulier uitprinten, invullen voor 21 juni 2024 en opsturen naar:

BKB Het Campagnebureau 
T.a.v. Meest Toegankelijke Gemeente
Westerstraat 252-254
1015 MT Amsterdam.

In juli 2024 wordt de uitslag van deze eerste ronde bekendgemaakt.

   
Back to top button