Zomers weer op komst voor deze week

Landelijk – Het is alweer een tijdje geleden, maar we kunnen ons eindelijk gaan opmaken voor zomerse taferelen, aldus Weeronline.nl. Vanaf wanneer dit precies is en hoelang jij ervan kan genieten lees je hier.

Vorig jaar beleefden we de warmste en zonnigste junimaand ooit gemeten. Van hitte-protocollen op festivals tot afgelaste sportevenementen. Tropische temperaturen waren toen allesbehalve een uitzondering. Hoe anders is dat dit jaar! Tot nu toe verloopt juni namelijk aan de frisse kant en daarnaast is het kletsnat in grote delen van het land.

Dat natte weer is overigens niet iets van alleen deze junimaand. Het is eigenlijk al acht maanden aaneengesloten veel te nat in ons land. Vooral de afgelopen maanden is het extreem nat geweest wat geregeld wateroverlast veroorzaakte. De weersverbetering die eraan zit te komen zal veel mensen dus goed gaan doen.

Zeer zonnig zomerweer
Zondag is het al heel aangenaam weer, maar na het weekend krijgen we een aantal zomerse dag met veel zon. Maandag wordt het 22 of 23 graden in de kustgebieden tot lokaal 26 graden in het zuidoosten. Dinsdag en woensdag kunnen we zomerse waarden verwachten van 25 tot 28 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 29 graden worden en komt de temperatuur mogelijk nog in de buurt van de 30 graden.

Woensdagavond neemt in de zuiden de kans op een bui toe. De dagen daarna ontstaan af en toe buien en wordt het minder warm. Voordat het zover is krijgen we de komende tijd dus eerst te maken met volop zomerse taferelen en laten we daar eerst maar eens even flink van genieten!

Hoge zonkracht en meer hooikoortsklachten
Als jij van plan bent om met dit mooie weer de hele dag buiten te spenderen moet je wel rekening houden met een hoge zonkracht. We zitten namelijk in de periode met de langste dagen van de tijd van het jaar. De zon staat dan het hoogst aan de hemel en dagelijks wordt daarom met gemak zonkracht 7 gehaald. In het zuiden is het zonkracht 7 of 8. Zorg er dus voor dat jij je goed insmeert, want een onbeschermde huid kan in 10-20 minuten verbanden.

Als jij last hebt van hooikoorts moet je bovendien rekening houden met flink wat klachten de komende tijd. De hogere temperaturen en veel zon zijn ideaal voor pollenproductie. Bovendien zorgt het vocht van de vele regen van de afgelopen tijd alleen maar voor een opleving van de pollenproductie.

   
Back to top button