Voetbalvereniging VEV’67 bestaat 50 jaar, groots jubileumfeest op 30 september

LEEK – 1 oktober 2017 bestaat c.v.v. VEV’67 uit Leek 50 jaar. Dit wil de club uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een jubileumcommissie is eind 2016 gestart om gedurende het jaar diverse evenementen te organiseren, zoals een ladiesnight, viswedstrijd, klaverjastoernooi en de familiedag.

Jubileumfeest
Zaterdag 30 september zal het grote jubileumfeest plaatsvinden, gedurende de hele dag zijn er diverse activiteiten georganiseerd. In de ochtend zal er een groots FIFA jeugdtoernooi zijn. ’s Middags een receptie voor Ereleden, Leden van Verdienste en genodigden, een expositie, Bourgondisch VEV met diverse foodkramen, en de competitiewedstrijd van VEV’67 1 tegen de Zeerobben uit Harlingen (aanvang 16.30 uur) met muzikale omlijsting van het dweilorkest de Ûtlopers uit Sneek .

’s Avonds vanaf 18:30 uur is het jubileumfeest in de feesttent met o.a. Popkoor Leek, VEV cabaret, Top 40 coverband SoulBlender en DJ BEEZ & DJ Lady S. De dag en het feest is voor iedereen toegankelijk (vrij entree). Ook voor niet VEV-ers, maar voor een ieder die zin in een gezellige dag en een feestje heeft.

VEV’67 ballon Fiësta
Vrijdag 29 september zal in het kader van het 50 jarig bestaan ook nog het VEV’67 ballon Fiësta plaatsvinden. Vanaf sportpark Oostindie zullen maximaal vijf luchtballonnen het luchtruim kiezen. Er is plaats voor ca. 35 personen en de eerste aanmeldingen zijn reeds binnen. Aanmelden voor een ballonvaart kan via [email protected], de kosten voor een ticket bedragen € 145,-.

Meer info over het 50 jarig bestaan is te vinden op: Facebook, jubileumVEV67 en op de website http://www.vev67.nl/jubileum

Historie
Eind 1966, begin 1967 ontstaat het idee om in Leek een christelijke zaterdagvoetbalvereniging op te richten, naast de al bestaande zondagvoetbalclub. Het blijkt dat voor dit initiatief zeker animo bestond en na ongeveer een half jaar neemt het plan vastere vormen aan. Er wordt een voorlopig bestuur samengesteld. Het eerste bestuur van VEV ’67 wordt gevormd door de heren C. van der Wal, R. Graansma, W. Kleiker, J.C. Boersma en G. Graansma.

In Leek bestond al sinds 1957 de Christelijke Sportvereniging Vlug en Vaardig. Er wordt aansluiting gezocht bij deze vereniging en besloten wordt om deze uit te breiden met een afdeling voetbal. Omdat er bij de KNVB al een club staat ingeschreven met de naam VEV,  wordt gekozen om te gaan voetballen onder de naam VEV ’67. Over de kleuren van het tenue is men het snel eens. Het shirt is geel, de broek zwart en de kousen geel. Waar men tegenwoordig over shirts spreekt, stond dit in het eerste huishoudelijke reglement als blouse omschreven.

In het seizoen 1968-1969 neemt de club voor het eerst deel aan de competitie van de afdeling Groningen. De club begint in de derde klasse van de afdeling Groningen. In 1971 wordt het eerste kampioenschap binnengehaald en daarna volgen er nog vele. In 1980 wordt de afdeling voetbal zelfstandig. Op 17 augustus 1984 worden ten kantore van notaris Mr. W. de Groot de statuten getekend. De voetbalvereniging staat dan bestuurlijk gezien op eigen benen. Hoe het verder ging, kunt u aanschouwen op de expositie.

   
Back to top button