Fleur en Nadine (9) in actie om zwerfafval op te ruimen rondom de Nijenoertschool

Leek – De Nijenoertschool aan de Nijenoertweg in Leek heeft onlangs een bericht gedeeld dat er na schooltijd op en rond het schoolplein rondgehangen wordt door jeugd die daar op school zit en niet (meer) op school zitten.

De directie van de school laat weten dat het schoolplein deels openbaar terrein is en het toegestaan is om na schooltijd hier te spelen. Daarnaast laat de directie weten; “Helaas merken we dat dit niet altijd goed gaat. Er wordt veel afval achtergelaten, speeltoestellen worden beklad en er worden zelfs vernielingen aangebracht. Dit is niet wat wij willen. We willen goed zorgen voor onze school en het schoolplein.”

Zwerfaval opgeruimd
De 9-jarige Fleur en Nadine, die beide in groep 6 van de Nijenoertschool zitten, vonden het ook vervelend dat er zoveel afval achtergelaten wordt. Daarom zijn de dames dit weekend samen in actie gekomen. Ze pakten thuis een afvalzak en een handschoen en zijn wezen opruimen op het schoolplein en om school heen. Al snel hadden ze beide een zak vol met afval opgeruimd. Eén van de trotse moeders laat weten; ”Gelukkig hebben ze hier veel plezier aan gehad en gaan dit vast wat vaker doen.”

   
Back to top button