Innovatiesubsidie voor pilot ‘toilet gespoeld met regenwater’

Leek – Kan een toilet ook gespoeld worden zonder daarvoor drinkwater te gebruiken? Deze vraag bracht een inwoner van Leek op het innovatieve idee om het bestaande toilet in zijn bedrijf te spoelen met regenwater.

Gemeente Westerkwartier is enthousiast over dit idee en stelt een innovatiesubsidie beschikbaar. Hiermee kan de aanvrager zijn innovatieve idee uitvoeren en starten met het ombouwen van het leidingwerk en het plaatsen van een regenwateropslag.

Wethouder Innovatie Bé Schollema; “Hier zien we waarom we een Innovatiefonds in het leven hebben geroepen. Inwoners kloppen bij ons aan en via deze subsidie helpen we innovatieve ideeën verder. Het idee van deze inwoner vinden wij belangrijk. Het draagt bij aan verduurzaming, het kan mogelijk ons rioolstelsel ontlasten en er zo voor zorgen dat wateroverlast door regenval wordt verminderd.” 

Toilet spoelen met regenwater
De inwoner van Leek is een enthousiaste verduurzamer. Om zijn bedrijf verder te verduurzamen, bedacht hij het ‘toilet gespoeld met regenwater’. Door middel van de pilot wil hij in zijn bedrijf ervaring opdoen met dit toilet. Wanneer de pilot succesvol is, zou hij het innovatieve leidingwerk ook bij andere bedrijven willen aanleggen. Voor zover bekend, is de inwoner de eerste die het innovatieve leidingwerk in een bestaand toilet in een bedrijfsomgeving toepast.

Heb je ook een innovatief idee? Lees meer over het Innovatiefonds van gemeente Westerkwartier.

   
Back to top button