Feestelijke oplevering van levensloopgeschikte woningen in Zuidhorn

Zuidhorn – Op woensdag 3 juli stond de Agenastraat in Zuidhorn in het teken van de oplevering van vier nieuwe levensloopgeschikte woningen. Wethouder Hans Haze van de gemeente Westerkwartier reikte samen met Pieter Bouma van VDM Woningen en ontwikkelaar Rutger Gietema houten dorpskaarten uit aan de nieuwe bewoners.

Woningen voor de toekomst
De woningen zijn in samenwerking gerealiseerd met ontwikkelaar Rutger Gietema, VDP Architecten en VDM Woningen. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daardoor zeer geschikt als woning gericht op de toekomst.

Ontwikkelaar Rutger Gietema en Hoofd Planontwikkeling van VDM Woningen Pieter Bouma, zijn het eens: ‘’Het is van belang dat we ruimte bieden om levensloopgeschikte woningen te realiseren. Door woningen te bouwen, waar senioren gericht op de toekomst kunnen wonen, creëer je ook weer doorstroming in andere woningen voor jongeren.’’ De woningen zijn ook een opvallende verschijning aan de Agenastraat. De schuine dakvorm, het metselwerk en de schoorsteen maken de woningen onderscheidend in architectuur.

Iwema-locatie
Iets verder dan de Agenastraat, waar voorheen de Iwema-boerderij stond, zijn Rutger Gietema en VDM Woningen bezig met een ander nieuwbouwproject. Doel is om op deze locatie 14 woningen voor verschillende doelgroepen te realiseren in de vorm van een moderne woonboerderij. Verwacht wordt dat in 2025 gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden.

   
Back to top button