450 leerlingen uit Westerkwartier bezoeken voorstelling ‘Nico met zijn Kliko’

Westerkwartier – Op donderdag 4 juli gaf Nico met zijn Kliko drie voorstellingen in het Baron Theater in Opende. Vierhonderdvijftig leerlingen uit het Westerkwartier brachten een bezoek aan de voorstelling. Deze basisschoolleerlingen deden afgelopen maart mee aan de zwerfvuilactie ‘Nederland Schoon’.

Zwerfvuilactie tijdens de Landelijke Opschoondag
Tijdens de landelijke opschoondag hebben tweeduizend  leerlingen van twintig basisscholen in het Westerkwartier zwerfafval geraapt. Dit grote aantal laat zien dat het Westerkwartier een schone omgeving belangrijk vindt.

‘Nederland Schoon’ is een jaarlijks terugkerende actie. De volgende actie staat gepland op vrijdag 21 maart 2025. Ook dan moedigt NDCE Westerkwartier scholen weer aan om deel te nemen.

Na de actie Nederland Schoon hebben basisschoolleerlingen kunstwerken gemaakt over zwerfafval. Twee groepen hebben daarmee een prijs gewonnen. Leerlingen uit groep zes van basisschool De Springplank in Leek en leerlingen uit groep acht van IKC de Steltloper uit De Wilp. Wethouder Bé Schollema reikte gisteren de prijs uit voorafgaand aan de voorstelling van Nico met zijn Kliko.

Wij gaan voor een schoon Westerkwartier
Wethouder Bé Schollema: ‘zoveel enthousiasme voor een schoon Westerkwartier moedig ik graag aan. Het was leuk om samen met de kinderen het theater te bezoeken en hun enthousiasme te zien. Deze voorstelling inspireert hen vast om hun goede werk voort te zetten!’.

   
Back to top button