Grofvuilroute door het Westerkwartier op 15 en 16 november

Westerkwartier – Op 15 en 16 november wordt weer een grofvuilroute gereden in het Westerkwartier.

Aanmelden kan via het online formulier op deze websie. Voor inwoners die het formulier niet digitaal kunnen of willen invullen, is er de mogelijkheid om via het algemene nummer (14 0594) een fysiek exemplaar op te vragen. Deze krijgt u dan thuisgestuurd en kunt u ingevuld weer terugsturen of bij een van de gemeentehuizen in Leek of Zuidhorn inleveren. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met vrijdag 10 november.

Spelregels
Woont u aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn) dan wordt uw grofvuil op de woensdag opgehaald. Als u aan de zuidzijde van de A7 woont (gebied Leek, Marum), dan wordt uw grofvuil op de donderdag opgehaald. Verder gelden de volgende regels: Het grofvuil mag pas op de dag van de inzameling aan de weg worden gelegd, het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 8 uur bij de weg liggen en nadat uw grofvuil is opgehaald, stuurt de gemeente u een factuur. Het te betalen bedrag is berekend op basis van de werkelijk aangeleverde hoeveelheid grofvuil.

Wat is grofvuil?
Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container te gooien. Denk aan oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit zijn bijvoorbeeld televisies, wasmachines en koelkasten. Deze kunt u gratis inleveren op de milieustraat. Kleine elektrische apparaten kunt u wekelijks meegeven aan de milieuboer. Ook bouw- en sloopafval mag niet worden aangeboden en kunt u zelf naar de milieustraat brengen.

Kosten
Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 22,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 26,50 per m³. Een rekenvoorbeeld hiervan: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, wordt (3x € 22,00 + 2x € 26,50 = ) € 119,00 in rekening gebracht.

   
Back to top button