Tiga turners plaatsen zich voor NK turnen

HOLLANDSCHEVELD/LEEK – Zaterdag 15 maart stond de derde wedstrijd van de competitie op het programma. In de eerste wedstrijd waren Dennis Bijsterveld, Twan Vorenholt en Joris Mers aan de beurt. In de catogorie Jeugd, waar de drie Tiga-turners in uit komen, heeft Joris Mers zich geplaatst voor de noord-oost finale!

Twan Vorenholt en Dennis Bijsterveld vielen met hun 16e en 19e plaatst, over de beste twee wedstrijden, helaas net buiten de boot.

In de tweede wedstrijd waren er vier jongens die uitkwamen voor Tiga: Mart Poelstra, Casper de Vries, Wouter Barf en Nick Leonards. In een groot deelnemersveld van maarliefst 29 turners wist Casper de Vries als 17e te eindigen, Mart Poelstra als 10e, Nick Leonards als 4e en Wouter Barf wist de zilveren medaille mee naar huis te nemen! Met dit superresultaat wisten de vier turners van Tiga zich ook te plaatsen voor de noord-oost finale op 5 april in Varsseveld. Naast de Noord-oost finale konden de turners van Tiga zich ook nog plaatsen voor het NK vierde divisie. Wouter Barf en Nick Leonards wisten zich allebei te plaatsen voor het NK vierde divisie. Bij deze wedstrijd komen de vijf beste turners van elk district in actie! Deze wedstrijd is op 10 mei in Nijverdal.

In de laatste wedstrijd van die dag mochten Jeroen Poelsma en Jelmer de Boer hun kunsten vertonen in Hollandscheveld. Trainster Marlot Schuurman was voor één keer met hun mee omdat trainer Frank Nederhoed verhinderd was. Jeroen en Jelmer hebben nette oefeningen laten zien. Jeroen Poelsma wist uiteindelijk de zesde plek te behalen en Jelmer de Boer eindigde als tweede! Beide hebben ze zich geplaatst voor de noord-oost finale én voor het NK vierde divisie!

Een keertje mee gymmen bij Tiga? Natuurlijk kan dat! Kom dan op dinsdag middag van 17.00 tot 18.00 meedoen met onze jongens recreatiegroep in de gymzaal bij de Nijenoertschool!