Tweede verloting wereldwinkel Leek

LEEK/SEBALDEBUREN – Vorige week werd de winnaar van de 1e  verloting van dit jaar bekend. Zijn naam is Sander Groeneveld (10) uit Sebaldeburen. Hij won het prachtige paard van mangohout.

Het volgende voorwerp dat wordt verloot is een kunstobject genaamd: de drie reizigers ter waarde van 56 euro. Het kunstwerk bestaat uit 3 beelden van serpentijn en is afkomstig uit Zimbabwe. De naam Zimbabwe betekent letterlijk huis van steen, wat te danken is aan de bodem van het land, die rijk aan stenen is. Het object is gemaakt door één van de productiegroepen in Chitungwisa, een grote, arme wijk zo’n 25 km van Harare. De beeldhouwers werken in de open lucht met zeer verschillend gereedschap. Eerst wordt de vorm grof uitgehakt en daarna met mes, vijl en grof schuurpapier verder gemodelleerd. De eindfase bestaat uit het verder polijsten met schuurpapier tot het oppervlak volkomen glad is. Om de beelden af te werken worden ze rondom een houtvuur  geplaatst om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn worden ze ingesmeerd met blanke was. Hierdoor krijgen de beelden een bijzonder mooie kleur, omdat de gesmolten was de steen binnendringt.

Iedereen kan vanaf 25 maart bij de wereldwinkel een lot van € 1,00 kopen en kans maken om deze bijzondere prijs te winnen. De uitslag wordt op 20 mei a.s. bekend gemaakt.
Speciaal voor de periode vóór Pasen hebben wij een prachtige verzameling kippen, hanen en eieren in de collectie van allerlei soorten materiaal. Ook zijn er verrukkelijke chocolade paaseitjes te koop.
Deze bijzondere producten zijn allemaal fair trade geproduceerd. Dit betekent dat de producenten een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen, waardoor zij de kans op een beter leven krijgen.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de prijs en de producten in de Wereldwinkel Leek, Tolberterstraat 16-1, te komen bekijken.

Op de website www.wereldwinklleek.nl vindt u nog meer informatie.

Back to top button