Zevenhuizen is weer schoon na actie NLdoet

ZEVENHUIZEN – De NL doet dag  werd door menig buurtschap aangegrepen om hun eigen buurtschap  schoon te maken. Op tal van plaatsen waaronder de Veldstreek, Heidebuurt, Oudewijk waren tientallen buurtbewoners druk aan het opruimen in de openbare plantsoentjes, wegbermen en sloten.

Daarnaast hadden SP7 en DES de handen ineen gesloten door samen aan de slag te gaan. Een grondige opruimbeurt van het Hoofddiep, De Kerkhoflaan, entree van het kerkhof en de plantsoentjes bij de scholen leverde een berg zwerfafval op. Ondertussen waren een aantal mannen op drie plekken in het dorp bezig de fundamenten te leggen voor informatieborden die de reizigers die door het dorp komen  permanent op de hoogte zal brengen van de activiteiten die er in het dorp zijn. De locaties zijn Hoofddiep, nam locatie en de Vijverborg. De fundamenten worden dermate sterk dat de borden strakjes hufterproof staan.

Tijdens deze opruimbeurt in het dorp konden de bestuursleden van DES meteen een aantal knelpunten noteren, die tijdens de gesprekken met de gemeente onder de aandacht kan worden gebracht.

Opvallend was de grote hoeveelheid zwerfpuin, van hele metselstenen tot brokken puin en tuinafval in de openbare perken in het dorp. Daarnaast zal de situatie bij de steiger aan het Hoofddiep bij de gemeente worden gemeld. Ernstige verzakkingen zorgen daar voor een gevaarlijke situatie.

Tijdens de opruimwerkzaamheden werd een keur aan rommel gevonden waaronder een plastic dakpan, bierglazen, een lege pot poederkoffiemelk, een kussen en daar waar al was opgeruimd lag ineens zo maar een stuk karton van een verpakkingsdoos.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

   .
Back to top button