Berichtendienst WhatsApp kampt met grote storing (Update)

Landelijk/Wereldwijd – Update 23.10 uur: De wereldwijde storing is na ongeveer een uur verholpen. Whatsapp heeft zojuist laten weten: “And we’re back, happy chatting!”

Update 22.45 uur: WhatsApp heeft inmiddels laten weten dat ze druk bezig zijn met het herstellen van de service. Zodra er meer bekend is komen ze met een update. Op Twitter zijn mensen die melden dat er inmiddels weer appjes binnen komen.

Sinds woensdagavond even na tienen kampt berichtendienst WhatsApp met een grote storing.

Gebruikers melden geen verbinding meer te hebben en daarnaast geen berichten kunnen versturen en ontvangen. Ook de web en Mac versie van de app WhatsApp Web en WhatsApp Mac liggen er uit. Bij de website Allestoringen.nl komen tienduizenden meldingen binnen van gebruikers die problemen ervaren.

Vele landen getroffen
Ook op Twitter zijn enorm veel tweets te lezen van mensen uit vele verschillende landen die melden dat Whatsapp niet meer functioneert. Waardoor de storing is veroorzaakt en hoe lang het nog duurt is niet bekend.

Alternatieven
De technische dienst van Whatsapp zal ongetwijfeld met man en macht werken om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Tot die tijd gebruiken veel mensen alternatieve diensten zoals Telegram, Facebook chat of Twitter.

Op 25 oktober 2022 had de berichtendienst een laatste wereldwijde storing van enkele uren.

   
Back to top button