Reanimatie trainingen van Stichting Groningen Hartveilig worden weer opgestart

PROVINCIE – De trainingen en cursussen van Stichting Groningen HartVeilig (GHV) liggen vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus vanaf halverwege maart stil. Vanaf dat moment was het niet meer verstandig en veilig om te oefenen of om het certificaat als burgerhulpverlener met een training te verlengen. Gelukkig mag en kan dat nu wel weer!

De activiteiten rondom cursussen hebben wel stilgelegen, maar reanimatie-oproepen zijn niet gestopt door corona, wel heeft HartslagNu mensen die in een risicogroep vallen de afgelopen periode uiteraard niet opgeroepen.

Organisaties zoals de Ned. Reanimatie Raad, het Rode Kruis en de Branchevereniging Burgerhulpverlening hebben in een Protocol richtlijnen opgesteld om op een veilige manier reanimatiecursussen aan te bieden. Uiteraard volgt GHV die richtlijnen bij ons vernieuwde cursusaanbod dit najaar.

Sommige onderdelen van de cursussen zijn nog niet mogelijk. Bijvoorbeeld de aanwezigheid en de inzet van LOTUS of het oefenen van sommige praktijksituaties, daarom richten ze zich voorlopig (in ieder geval tot 1 januari) op de herhaling-reanimatiecursussen (BLS).

In de training houdt Groningen HartVeilig 1,5 meter afstand van elkaar. Na het oefenen op een pop worden het mondstuk en de longen verwisseld en wordt de torso schoongemaakt. Deelnemers aan cursussen ontvangen van tevoren de voorschriften per e-mail, instructeurs zijn allemaal op de hoogte van deze maatregelen en zullen deze handhaven.

De cursussen starten in de week van 8 september a.s. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website. Door extra bijeenkomsten te organiseren, proberen ze zoveel mogelijk burgerhulpverleners hier gebruik van te laten maken.

Uiteraard doen deelnemers alleen mee als ze gezond zijn en geen symptomen vertonen, bij twijfel blijven deelnemers thuis. Voelt het voor uzelf nog niet vertrouwd genoeg of valt u in een risicogroep? Schrijft u zich dan in een later stadium in.

   
Back to top button