Nijeborg trots op leerlingen en coolste conciërge SLAM! schoolaward

LEEK/AMSTERDAM – De Nijeborg, vmbo-vestiging van rsg de Borgen in Leek, heeft meegedaan aan de SLAMFMSchoolaward-verkiezing voor de leukste school van Nederland.

De vestiging greep net naast de eretitel,  maar nam wel belangrijke prijzen mee naar huis; conciërge Jan Oostebrink won de award voor de coolste en leukste conciërge van Nederland. En de vmbo-leerlingen wonnen de Battle of Brands, het debat tussen diverse scholen voor vmbo en vwo over de invloed van merken op jongeren.

 

De leerlingen van de Nijeborg hebben zelf hun school genomineerd voor de actie, georganiseerd door de radiozender SLAMFM. Met verschillende acties trommelden de leerlingen van de vmbo-vestiging van rsg de Borgen iedereen op om vooral op de Nijeborg te stemmen. Dat velen de Nijeborg een leuke school vinden, bleek in de voorlaatste ronde. Uiteindelijk behoorde de school tot de laatste vijf genomineerden. Tijdens een check-out kon de school zich presenteren aan de dj’s van de radiozender. Zo was de school volop versierd, leerlingen van zorg & welzijn deelden hapjes uit en in het lokaal voor techniek, vormgeving en commercie kregen de dj’s een lasdemonstratie.

 

De leerlingen van de Nijeborg waren allemaal aanwezig bij de grote finale in de HMH in Amsterdam. Op vrijdag 28 maart was het zover. In totaal werden 600 leerlingen met hun begeleiders in 10 bussen naar Amsterdam vervoerd. Tijdens een groots feest met optredens van artiesten zoals Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Ronnie Flex en Lange Frans werden de awards bekend gemaakt.

   .
Back to top button