Succes voor JTV Leek bij turnfinale Noord en Oost Nederland

VARSSEVELD/LEEK – Op zaterdag 5 april j.l. werd in Varsseveld (Gld) de gezamenlijke finale turnen heren van de regio’s Noord en Oost  gehouden. De deelnemers hadden zich hiervoor geplaatst via een serie van 3 wedstrijden in hun eigen regio.

JTV Leek had 2 deelnemers in de 4e divisie: Borre Simmers en Juan Scheper. Ze waren ’s ochtends als eerste aan de beurt, dus dat betekende vroeg opstaan voor de heren! In een goed georganiseerde en gezellige wedstrijd mochten zij op de 6 verschillende toestellen (brug, rek, ringen, sprong, vloer en voltige) hun oefeningen laten zien. Ze werden hierbij bijgestaan door hun 2 trainers Lubbert en Marissa de Jonge.

Borre turnde een constante wedstrijd met weinig fouten, en behaalde daarmee een mooie 2e plaats. Juan had helaas meer pech. Hij viel ongelukkig van de rekstok, maar wist door prima scores op de andere toestellen toch nog op een goede 6e plaats te eindigen.

Op 10 mei mogen Borre en Juan opnieuw afreizen, ditmaal naar Nijverdal. Daar wordt de landelijke finale voor de 4e divisie gehouden, waar ze zich ook beiden voor geplaatst hebben. Hiermee wordt een succesvol seizoen voor de beide turners afgesloten.

Back to top button