Zwemvereniging Aqualero promoveert naar de Regio 1ste klasse

LEEK – De zwemmers van Aqualero hebben er voor gezorgd dat  de club is gepromoveerd naar de 1ste klasse van de Regio Noord. Door in alle 5 wedstrijden goed te presteren en zelf in 2 ronden de beste van de klasse te zijn, heeft Aqualero de derde plaats gehaald in het eindklassement, wat voldoende is voor promotie naar de 1ste klasse.

Doordat Aqualero een kleine groep zwemmers heeft is het lastig om alle afstanden in een wedstrijd bezet te krijgen,  maar met hulp van onze fanatieke Mastersgroep is het dit seizoen gelukt.

De zwemclub Aqualero is op 13 december 1996 opgericht door een aantal oud-leden van de  zwemverenigingen uit Roden en Leek . Met ingang van 2013 hebben wij 114 leden. Onze leden komen onder andere uit de gemeenten Leek, Noordenveld, Zuidhorn en Marum. De trainingen worden gegeven in het Zwemkasteel in Leek en Zwembad de Hullen in Roden. Aqualero wil in eerste instantie een vereniging zijn waarbij zowel op recreatief als op het sportieve vlak gezwommen kan worden . Daarbij onderscheiden wij op dit moment een drietal activiteiten, te weten wedstrijdzwemmen, masterzwemmen en trimzwemmen. Aqualero is ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (K.N.Z.B.) en speelt in Regio Noord, voorheen Kring Drenthe. Voor meer informatie www.aqualero.com.

Back to top button