Gemeenten Westerkwartier op hun paasbest op EiEiWesterkwartier

WESTERKWARTIER – De vier Westerkwartiergemeenten presenteren zich tweede Paasdag in de HJC manege in Tolbert op EiEiWesterkwartier. Naast recreatie en toerisme ligt het accent bij de stands van de gemeenten ook op mooie, groene, duurzame – en ruime woonmogelijkheden in het Westerkwartier.

De gemeenten laten de bezoekers graag zien, dat het goed wonen en leven is in het prachtige Westerkwartier vol historie en cultuur.

 

Royaal, maar betaalbaar wonen in Grootegast

De gemeente Grootegast laat op Ei Ei Westerkwartier zien, dat het royaal en betaalbaar wonen is in deze gemeente. Midden in een natuurrijke omgeving met voorzieningen om de hoek. Zoals bij plan Drachtsterweg in Opende of in de nieuwbouwwijk Kroonsfeld in Oldekerk, dat met zusterdorp Niekerk werd verkozen tot leukste dorp van Groningen. Of in ’t Roblespark in Grootegast, waar veel belangstelling is voor de nieuwe twee-onder-één-kapwoningen. De wijk kwam begin deze maand nog in het nieuws, toen de bekende witte letters op 1 april plotseling uit de wijk waren verdwenen. Ook is er een leuke prijs te winnen: een kleinere variant van de witte letters van bijvoorbeeld je eigen naam, je vereniging of favoriete voetbalclub!

 

Prima wonen en recreëren in Leek en op landgoed Nienoord

De gemeente Leek presenteert de nieuwbouwprojecten in Leek, Tolbert, Oostwold en Zevenhuizen. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum en grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot gymnasium, talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden en Landgoed Nienoord.

Landgoed Nienoord vertegenwoordigt het Familiepark en het Zwemkasteel, waar komend seizoen veel leuks te doen is en waar vele leuke evenementen op de agenda staan. Uiteraard zal Nieno ook even aanwezig zijn. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd en leuke prijzen winnen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten in de gemeente is te vinden op www.woneninleek.nl en informatie over landgoed Nienoord op www.landgoednienoord.nl.

 

Prettig en duurzaam wonen in Marum

Marum is een prettige woongemeente. De gemeente wordt gekenmerkt door ruimte, groen en een plezierige woonomgeving. De gemeente beschikt over een goed uitgerust en gevarieerd winkelbestand en over uitstekende sportvoorzieningen. Er wordt veel aandacht besteed aan het creëren van nieuwe bouw- en woonlocaties.

Op EiEi Westerkwartier presenteert de gemeente Marum de volgende nieuwbouwprojecten:

– Uitbreidingsplan ‘De Holten III’ te Marum;

– Uitbreidingsplan ‘Marum-Alberdaheerd’ te Marum;

– Uitbreidingsplan ‘Marum-West’ (Field of Dreams) te Marum;

– Inbreidingsplan ‘Coenderslaan’ te Nuis.

Naast de gemeente Marum is tevens bouwbedrijf Bongers b.v. aanwezig om uitleg te geven over de te  bouwen duurzame woningen in ‘Marum-Alberdaheerd’. Bij het toepassen van duurzame maatregelen is een besparing mogelijk van € 85,00 op de maandlasten. De gemeente Marum kent sinds vorig jaar ook de regeling starterslening voor nieuw te bouwen woningen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten in de gemeente is te vinden op www.marum.nl.

 

Mooi wonen dicht bij de stad in Zuidhorn

Vanuit de trein Groningen–Leeuwarden zie je bij Zuidhorn een prachtige, ruim opgezette woonwijk liggen: De Oostergast. Op EiEi Westerkwartier laat de gemeente Zuidhorn de gevarieerde en verrassende en duurzame woon- en bouwmogelijkheden in de wijk De Oostergast zien. Wonen in de Oostergast betekent dorps wonen dicht bij de stad. De woonwijk ligt op loopafstand van het trein- en busstation. Het nabijgelegen centrum van Zuidhorn biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan winkels en voorzieningen. De Oostergast is een mooie, groene wijk met prachtige groenstructuren en voorzieningen zoals een overdekt zwemcentrum, een ruim opgezet woonzorgcentrum, dierenweide en vanaf 2015 een Brede School met kinderopvang, voor-en naschoolse opvang en een sporthal. Naast mooi wonen, bieden Zuidhorn en de omgeving ook vele recreatieve mogelijkheden.

De Oostergast verrast met mooi gelegen grote en kleine(re) kavels waar je de ruimte hebt om je eigen huis te bouwen in een landelijke en gevarieerde woon- en leefomgeving met goede voorzieningen om de hoek en een uitstekende bereikbaarheid. Informatie over de Oostergast is te vinden op www.deoostergast.info. Daarnaast zijn er plannen voor tien grondgebonden woningen in de sociale sector aan de Jellemaweg 46a in het centrum van Zuidhorn.

 

 

EiEiWesterkwartier

Op maandag 21 april 2014 vindt voor de zesde keer het paasevenement ‘Ei Ei Westerkwartier’ plaats.

Ei Ei Westerkwartier staat bekend als de start van het recreatieve en toeristische seizoen in het Westerkwartier. Op twee verzamellocaties (Noord en Zuid) en 12 overige locaties zetten ondernemers en organisaties tussen 10.30 en 17.00 uur hun deuren wagenwijd open voor het publiek. U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.eieiwesterkwartier.nl.

Back to top button