OWK pakt koppositie na belangrijke wedstrijd  tegen Vitesse

LEEK/OOSTWOLD – Zondag 23 november speelde de hoofdmacht van OWK de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse, thuis in de topsporthal in Leek. Een belangrijke wedstrijd omdat we van tevoren al wisten dat Vitesse een van de sterkere ploegen is in deze competitie. Daarbij kwam de wetenschap dat Wez Handich zaterdagavond hun wedstrijd gelijk had gespeeld tegen EKC en Rodenburg moest een zware pot spelen tegen Wordt Kwiek, waardoor wij bij winst kans hadden om alleen bovenaan te staan.

Tot zover de feiten vooraf. We kennen Vitesse als een goede ploeg met enkele sterke spelers, en aangezien wij op het WSS-toernooi nog van ze hadden verloren wisten we dat we vol aan de bak moesten vandaag. Toch was het Vitesse dat op voorsprong kwam in de versierde Topsporthal, en via een 0-1 achterstand bereikten wij een score van 1-3 en 2-4. Toch werd deze stand al snel weer gelijk getrokken door een tweetal schoten van afstand.

De aanvallen van OWK verliepen aardig en er werd gestreden voor elk punt, maar Vitesse bleef het initiatief houden in deze eerste helft. Na de 4-4 kwam OWK op een 5-7 en 7-9 achterstand, maar we wisten dat deze wedstrijd nog  lang niet gespeeld was en na een 10-10 stand kwam de ploeg uit Oostwold voor het eerst op voorsprong, 12-10. Toch gaf Vitesse niet op en zo werd bij rust een 13-13 stand bereikt.

In de rust werden nog even de punten op de i gezet, en Michel Daling was er van overtuigd dat als we Vitesse op 2 punten achterstand zouden zetten, hun verzet zo goed als gebroken was. Met dit in ons achterhoofd begonnen we aan de tweede helft.

Toch bleek dat dit nog niet zo makkelijk was, Vitesse knokte net als de ploeg uit Oostwold voor elke meter en tot 16-16 ging het spel op en neer. Hierna wist OWK dan toch eindelijk een gat te slaan door drie keer op rij te scoren, waardoor we eindelijk het verschil hadden gemaakt dat we zo graag wilden, 19-16. Vitesse gaf zich echter niet gewonnen en kwam goed terug tot 19-18, maar ook hierna trok OWK nog even door en bereikten we uiteindelijk een score van 23-21 in het voordeel van de thuisploeg.

Zoals vooraf gezegd was dit een lastige partij tegen een ploeg die bovenin mee kan draaien. Zo’n wedstrijd wacht ons volgende week wederom, als wij mogen aantreden tegen Wez Handich. Dit wordt weer een wedstrijd van groot belang, aangezien Wez Handich ook op het veld bij ons in de 1e klasse speelt en daarin goed meedoet. Wij zullen er dus alles aan moeten doen om ook daar de punten te pakken en de bovenste plek in deze competitie te behouden.

Ook ons 2e speelt daar vooraf aan onze wedstrijd tegen Wez Handich 2, dus wie nog niets te doen heeft volgende week… vanaf 14:40 heten wij u welkom in sporthal Dûnoard in Houtigehage.