Brandweer Leek zevende bij wedstrijden in Winschoten (Video)

WINSCHOTEN/LEEK – Zaterdag 12 april was het de dag van de brandweer wedstrijden in het centrum van Winschoten. De hele dag was opgezet/georganiseerd door het korps Winschoten en de ABWC. De wedstrijdploeg van brandweer Leek is al een aantal weken bezig geweest met voorbereiden voor vandaag.

Er waren in totaal twee banen, één HD (hoge druk) baan en één 112 baan. Korps Leek nam deel aan de HD baan waar zij een brand moesten bestrijden in een krakers pand en vervolgens 2 moesten slachtoffers redden. Het eerste slachtoffer dat zich op de eerste verdieping bevond heeft de brandweer door middel van een trap naar de begane grond gebracht en haar vervolgens over gedragen aan het personeel van de ambulance. Het tweede slachtoffer bevond zich op de begane grond in een donkere ruimte met veel rook en vuur. Brandweer Leek heeft uiteindelijk met 786 punten de zevende plek behaald.

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek.nl
Video: Niels de Kant DeKantFotografie

Back to top button