Feestelijke opening CasemierBoerderij Tolbert

TOLBERT – Vrijdag was het feest rond Hoofdstraat 27 te Tolbert, want de CazemierBoerderij werd door de Commissaris van de Koning de heer Max van den Berg officieel geopend. Ruim vier jaar na de verwerving van dit Rijksmonument kon Stichting Oudheidkamer Fredewalda, met trots laten zien hoe goed de restauratie en herinrichting is geslaagd.

Er staat een prachtig monumentaal gebouw,dat multifunctioneel gebruikt wordt en voorzien is van de modernste communicatiemiddelen. Maar er was nóg een feestje te vieren, want op 11 april was het precies 20 jaar geleden dat Stichting Oudheidkamer Fredewalda werd opgericht.

Na twintig jaar is het doel bereikt: het cultuurhistorisch erfgoed van Tolbert en omgeving wordt tentoongesteld in een historisch pand in het oude dorp: de CazemierBoerderij. De beroemde maquette van Tolbert staat er weer. Sinds 1 september vorig jaar is het Tolberter dorpshuis in de boerderij gehuisvest. Het dorpshuis is een prima partner voor Fredewalda. Door de vaste gebruikers die er hun activiteiten hebben, de cursussen,vergaderingen en bijeenkomsten die er worden gehouden, de partijtjes , er is altijd veel beweging in en om de sfeervolle CazemierBoerderij. En vanaf afgelopen vrijdag komt daar het bezoek aan de Fredewalda expositie op zaterdag en zondag bij. Een prima combinatie.

Ter gelegenheid van de opening is er Open Huis. Zaterdag 12 april van 10.00-12.00 uur met een rechtstreekse uitzending van Radio Noord, presentatie van de vaste gebruikers van het dorpshuis en ontvangst van de donateurs van het Dorpshuis. Zaterdagmiddag komen de donateurs van Fredewalda van 13.30-15.30 uur de CazemierBoerderij en de expositie bekijken.

Vanaf 13 april is de expositie ‘Wonen en werken in Tolbert’ ieder zaterdag- en zondagmiddag open van 13.30-17.00 uur. Entree € 3.–. Donateurs vrij entree. Groepen op [email protected]

Voor reserveringen in het dorpshuis: www.dorpshuistolbert.nl
Foto’s: Jan Beets Westnieuws.nl

Back to top button