Voortgang HOV, Hoogwaardig openbaar vervoer Leek

LEEK – Met deze brief informeren we u over de stand van zaken rond het project HOV Leek, het project om het openbaar vervoer tussen Leek en Groningen te verbeteren. Hiertoe is in 2013 het project Hoogwaardig openbaar vervoer Leek (HOV Leek) gestart.

Het doel is om het openbaar vervoer tussen Leek en Groningen v.v. te versnellen, het comfort te verhogen en de toekomstbestendigheid te vergroten. Het gaat hierbij om infrastructurele maatregelen en het verbeteren van haltevoorzieningen. Met de komst van de Q-link is de kwaliteit van de busverbindingen met de stad al een stuk verbeterd.

In mei en juni dit jaar hebben we onze plannen gepresenteerd tijdens informatiebijeenkomsten. Tijdens en na deze bijeenkomsten hebben wij veel reacties ontvangen. Momenteel wordt door de gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat gewerkt aan de uitwerking van de maatregelen. Hierbij worden de reacties meegenomen. We bekijken welke bijdrage de maatregelen leveren aan de hoofdoelstellingen van het project en of ze financiële haalbaar zijn en in de omgeving inpasbaar zijn.

Wij verwachten u in december 2014 meer te kunnen melden over de uitgewerkte en getoetste maatregelen en de verdere aanpak. Daarbij gaan we tevens in op de destijds ontvangen reacties. Het bijbehorende rapport wordt ook op de website van de gemeente Leek geplaatst. Iedereen die op de maillijst staat, ontvangt hierover bericht.

   
Back to top button