Dodenherdenking bij het Joodse schooltje in Leek (Video)

LEEK – Vanavond om precies acht uur is er ook in Leek twee minuten stilte geweest ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers van de tweede wereldoorlog. Om 20 minuten voor acht is een stille tocht vanaf het Gemeente huis naar het Joodse schooltje midden in het centrum vertrokken.

Even voor acht uur kwam de stoet aan en werd het ontvangen door een erehaag van Scouting Nienoord en de Bevers die gevormd werd met fakkels. Vervolgens werd er door Harmonie Leek een muziekstuk gespeeld waarna er om acht uur 2 minuten stilte werd gehouden. Na de 2 minuten klonk het ‘Taptoe-signaal’ dat gespeeld werd door Klaas Dijk. Daarna zijn er verschillende bloemstukken neergelegd door o.a. Burgemeester Hoekstra, Koen en Mila van de Van Panhuysschool, Martine en Liza namens De Hasselbraam en enkele vertegenwoordigers van het 4 mei-comité.

Ook zijn er nog enkele gedichten voorgelezen, heeft de burgemeester de 4 mei lezing uitgesproken en heeft mevrouw Nab als vertegenwoordiger van de Samuël Levie-stichting een joods gebed gezongen. Als slot is door Harmonie Leek het Wilhelmus gespeeld en is de stoet weer richting het Gemeentehuis vertrokken.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button