OWK 1, 2 en 3 sluiten seizoen af met sponsoren

OOSTWOLD – Het laatste speelweekend stond bij OWK niet alleen in het teken van de laatste wedstrijden van het seizoen, nee zeker niet! Met een heuse sponsormiddag werden sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan korfbalvereniging OWK.

Tevens kon OWK ook de nieuwe sponsoren Zwemschool Pieterburen en Selectieleden Sicco Koopmans en Gert Schuitema bedanken voor het plaatsen van een reclamebord langs de lijnen van OWK.

OWK 3 begon deze heerlijk zonnige korfbaldag met een belangrijke wedstrijd tegen Vitesse 2. De eerste helft was het OWK die constant tegen een achterstand aan moest kijken. Het spel liep goed en er werden mooie kansen gecreerd, echter de bal wilde maar niet door de korf vallen. In de tweede helft kwam er na de wissels wat meer schotkracht in het spel. Hierdoor wist OWK de inhaalrace in te zetten. Met nog een paar spannende laatste minuten was het OWK 3 die de wedstrijd over de finish wist te treken met 9-8. Een zeer goede prestatie met als zeer prettig gevolg het behoud van de derde klasse. Complimenten voor OWK 3, die vaak in diverse formaties aantreed.

Na ontvangst van de sponsoren met koffie, werd er gekeken naar OWK 2. Spelend in de reserve 2e klasse moesten zij aantreden tegen Nic 4, die deze dag kampioen kon worden. Dat OWK het Nic vandaag zeker niet cadeau zou geven, dat lag vast. OWK 2 speelde gretig en kon elkaar goed vinden. Zij wisten hierdoor het Nic zeer moeilijk te maken. De inzet werd dan ook beloond met een 11-10 ruststand.  Na de rust ging OWK lekker door, maar door twee slimme wissels (oud Korfbal league spelers) van Nic, wist OWK 2 haar voorsprong niet te behouden en kon Nic 4 een klein gaatje maken. Dit kleine gaatje kon OWK 2 echter niet meer kleiner krijgen, waardoor er met 16-20 verloren werd en Nic 4 kampioen was. OWK 2 mag echter zeer trots op zichzelf zijn, met mooi en gretig spel hebben zij het Nic knap moeilijk weten te maken. Bij deze willen wij Nic 4 nogmaals feliciteren met hun kampioenschap en promotie naar de eerste klasse.

In de laatste fase van de wedstrijd van OWK 2 werden de sponsoren welkom geheten bij de bespreking van het eerste team van OWK. Na een korte uitleg over het “vroegere” korfbal en het huidige en gewenste korfbal, werden de tactieken en de individuele aandachtspunten besproken, waarna de opwarming kon beginnen.

OWK 1 moest in deze laatste wedstrijd aantreden tegen KIOS 1. Een oude bekende van de CINX-formatie en een ploeg waarbij de Oostwoldjers ook in deze laatste fase op haar hoede moet zijn. Vooral de eerste twintig minuten van de wedstrijd waren anders dan eerdere ontmoetingen. OWK 1 speelde subliem waardoor KIOS geen kans kreeg. Met het tikkie takkie “korfbal” gaven de OWK-ers het toegestroomde publiek waar voor hun geld. Het werden zeker twintig minuten die een goed inzicht gaven in het dynamische korfbal waar OWK graag naar toe wil. Met heerlijke doorloopballen, shuffle acties, éénhanders en snelle pases en loopacties, werd er direct een groot gat geslagen met de Ruinerwoldjers. Met een 13-6 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Door de keus van de tegenstander om te gaan achterverdedigen veranderde het spel en werd een eerst zo aantrekkelijke wedstrijd, bijna saai om na te kijken. OWK wist haar dynamische spel hierdoor niet door te zetten. KIOS kon echter ook met deze tactische keuze niet dichterbij de Oostwoldjers komen waardoor ook in de tweede helft niet één moment van spanning in de wedstrijd kwam. De wedstrijd werd afgerond met een 19-13 winst.

Met muziek en een borrel werd het weekend bij de Gaveborg afgerond, waarna met 31 liefhebbers de afsluiting nog even verder werd voortgezet met een lopend buffet in het Witte Paard.

Het combinatieteam van OWK en Zunobri zijn degene die de competitie daadwerkelijk zullen afsluiten. Zij treden op woensdagavond 1 juni aan om 19:30 in Kollum tegen de midweek van Invicta.

Foto; Nieuwe OWK sponsoren: Zwembad Pieterburen en Sicco Koopmans en Gert Schuitema