Jaarlijkse show van Kleindieren vereniging ’t Holllandertje met 200 dieren

LEEK – Zaterdag 2 november houdt kleindieren vereniging ’t Holllandertje uit Leek haar jaarlijkse show bij Otter Diercompleet aan het Lorentzpark 18 in Leek.

Ruim 200 dieren hebben zich aangemeld om door een 5 koppig keurmeesterkorps beoordeeld te worden. De dieren worden beoordeeld op raskenmerken en gezondheid en kunnen hier een predicaat mee krijgen. Op deze eendaagse show mogen publiek en fokkers meekijken met de keuring en zal de keurmeester uitvoerig ingaan op eventuele vragen waardoor de keuring erg leerzaam is.

De vereniging  heeft nog als een van de weinigen in de omgeving nog puur een clubshow. Dit houdt in dat de fokker lid moet zijn van “t hollandertje om in te mogen zenden.

Ook dit jaar weer een paar nieuwe rassen. Zo zullen er machtige Shamo’s te zien zijn een van oorsprong groot vechtras maar tegenwoordig nog puur gehouden door de liefhebber. Ook andere rassen zoals de USA zijdehoenders zijn niet alledaagse verschijningen. Bij de konijnen zijn de engelse hangoren een aparte verschijning evenals de rex konijnen die met een zachte pels altijd de aandacht trekken. De show is open van 9.00 tot 16.00 uur en is door een ieder vrij te bezoeken

   
Back to top button