Veel gelezen

Klopjacht na achtervolging; verdachte verstopt zich in maisveld en wordt aangehouden (Update)

Midwolde – Update 21.45 uur: Na een uitgebreide zoekactie werd de verdachte midden in een maïsveld gevonden. De verdachte is inmiddels aangehouden en zal hij worden ingesloten.

Donderdagavond rond half 8 wilde de politie de automobilist van een witte Seat Leon staande houden. Echter sloeg de verdacht bij het zien van de politie op de vlucht waarna er een klopjacht volgde.

Aldus politie persvoorlichter Peter Horinga tegenover InfoLeek, werd deze persoon al langere tijd door de politie gezocht. Na een achtervolging crashte het voertuig op de kruising Traansterweg met de Noorderweg nadat de automobilist de macht over het stuur verloor. De automobilist is hierna lopend op de vlucht geslagen. De politie heeft de omgeving afgezet en de hulp van de politiehelikopter opgevraagd die kort hierna vanuit Amsterdam ter plaatse kwam.

Zoekactie
De helikopter heeft vele rondjes boven de incidentlocatie gevlogen en met onder andere de warmtebeeldcamera gezocht naar de verdachte. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om het inbeslaggenomen voertuig af te slepen. Het is onbekend waarom de politie deze verdachte aan wilde houden. De zoekactie is momenteel nog gaande.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button