Herbeleef de historie met kerstdiner in Borg Nienoord

LEEK – Hoe zou de graaf van Nienoord in de zeventiende eeuw Kerst gevierd hebben? Wellicht met een enorm kerstdiner. De uitbaters van Grand Café Borg Nienoord biedt de mogelijkheid om dit ook eens mee te maken. Op Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, kan men namelijk aanschuiven bij een uniek kerstdiner in de historische Borg.

De stijlvolle Borg Nienoord kent een rijke geschiedenis en is door kenners regelmatig al eens bestempeld tot mooiste Borg van de  provincie Groningen. Wat is er dan mooier dan te genieten van een kerstdiner op de plek waar in het verleden historische personen met aanzien eveneens genoten van grote diners? Waan je in de huid bij de families Van Panhuys, Von Inn- und Kniphausen en Van Ewsum en beleef een kerstdiner om nooit te vergeten.

Maaltijden

Mensen die aanschuiven bij het kersdiner op Eerste Kerstdag in Borg Nienoord hebben keus alom. Er is keuze uit een tartaar van gerookte zalm met een gekookt ei, rode ui, kappertjes en mayonaise of licht gerookte ham van wildzwijn, onder een salade van in witte port gemarineerde meloen. Tevens kan er gekozen worden uit een licht gebonden bospaddenstoelensoep met verse tuinkruiden of heldere paprikabouillon met rivierkreeftjes en dille. Tenslotte heeft men nog de mogelijkheid om te kiezen voor een gebakken kabeljauwfilet op zeekraal met boter en citroenjus of medaillons van wildzwijn en een saus van bospaddenstoelen. Ter afsluiting van dit diner is er nog een grand dessert. Hiervoor betaalt men in totaal 35 euro. Op aanvraag zijn de maaltijden glutenvrij of vegetarisch.

Informatie

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie dan even op de website grandcafe-borgnienoord.nl of bel met 0594-726005. Grand Café Borg Nienoord is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Op Tweede Kerstdag kan men hier eveneens terecht, dan zijn de deuren geopend van 11.00 tot en met 17.00 uur.

   
Back to top button