Vlonder aan het Boveneind wordt vervangen, water wordt weer zichtbaar

LEEK – Op woensdag 6 mei 2015 start Oosterhof Holman met het vervangen van de vlonder aan het Boveneind in Leek. Er komt een nieuwe kleinere houten vlonder, waardoor een gedeelte van het water in het centrum weer zichtbaar wordt. Rondom het open deel komen cortenstalen bloembakken met daarin verschillende soorten klimplanten. Hierdoor wordt het open deel afgeschermd en krijgen de kademuren een groene aankleding. Nadat de vlonder gereed is wordt het herdenkingsmonument teruggeplaatst.

Uitvoering

Tijdens de werkzaamheden worden de langsparkeerplaatsen aan het Boveneind tijdelijk opgeheven. Hierdoor kan een veiliger verkeersafwikkeling plaats vinden tijdens de werkzaamheden van de vlonder, zeker omdat gelijktijdig ook werkzaamheden aan de Samuel Leviestraat worden uitgevoerd. De Kerkweg, ter hoogte van de vlonder, wordt tijdelijk afgesloten en gebruikt als werkterrein en opslag van materialen. Rondom de gehele vlonder worden uit veiligheidsoogpunt bouwhekken geplaatst. De werkzaamheden starten met het inrichten van het werkterrein en slopen van de bestaande vlonder. Uiteraard trachten wij de overlast te beperken. Omwonenden en bedrijven aan de Kerkweg blijven te allen tijde te voet bereikbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio juli afgerond.

Project Leek-Nietap

Met de vervanging van de vlonder aan het Boveneind nadert de voltooiing van het project herinrichting Leek-Nietap. Dit is een deelproject van de Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Regio Groningen-Assen en aanvullende bijdragen van Provincie Groningen en Provincie Drenthe. De eigen bijdrage bestaat voornamelijk uit projectonderdelen waar de gemeenten al middelen voor gereserveerd hadden. Dit maakt het voor de gemeente Leek en Noordenveld mogelijk in deze financieel krappe tijden het centrum Leek-Nietap op te knappen. Regio Groningen-Assen ondersteunt en initieert projecten die een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van haar ambities in de regio. GA Regio Groningen-Assen ontdekken! www.regiogroningenassen.nl

   
Back to top button