Sinterklaas en zwarte pieten door duizenden mensen ontvangen in Leek (Foto’s/video)

LEEK – Zaterdagmiddag rond 14.00 uur kwam de eerste boot met pieten de haven van Leek binnenvaren. Langs de kade stonden vele duizenden (ruim 4000)  kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om Sinterklaas en de vele pieten te ontvangen.

Omdat het Leekstermeer niet echt diep was had de boot waar sinterklaas op zat even wat problemen maar al snel lukte het toch om door te varen richting de haven bij Nienoord. Nadat Sinterklaas aan wal was gekomen en door de burgemeester was verwelkomd klommen ze samen op de grote brandweerauto waarmee ze naar het centrum werden gereden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Sinterklaas geen rondgang door het dorp gemaakt, maar is direct naar een groot podium gebracht welke hiervoor speciaal opgebouwd is op De Dam. Sinterklaas heeft naast zijn vele Pieten ook de twee bekendste Pieten meegenomen naar Leek. Coole Piet en Danspiet, bekend van serie Club van Sinterklaas, ze hebben beide hun grootste hits gezongen op het podium.

Na afloop van het programma is Sint Nicolaas en zijn Pieten door de kinderen naar Borg Nienoord begeleid waar Sinterklaas traditioneel logeert op uitnodiging van Museum Nienoord.

Op 20 november kunnen de kinderen ’s middags op visite bij Sinterklaas op de Borg. Ze mogen dan kijken waar hij slaapt en logeert. En er zal door Museum Nienoord een leuke speurtocht worden georganiseerd met een verrassend doel.

Voor meer foto’s en/of het bestellen er van klik hier.

 

   
Back to top button