Thema-avond over AI en ChatGPT in Westerkwartier; Wat is het en wat houdt het in?

Westerkwartier – De gemeenteraad van Westerkwartier vindt het belangrijk om te kijken naar onderwerpen die belangrijk zijn in de toekomst. Dat doet ze graag met inwoners. Daarom is de thema-avond Vooruitkijkspiegel in het leven geroepen.

De nieuwe Vooruitkijkspiegel staat gepland op donderdagavond 28 september en staat in het teken van AI en ChatGPT. Iedereen met interesse in lokale politiek en/of AI is van harte welkom.

Wat houdt het in?
Het lijkt wel of de termen AI en ChatGPT dagelijks voorbij komen. AI staat voor artificiële intelligentie, ofwel kunstmatige intelligentie. En ChatGPT lijkt wel een superzoekmachine. Maar wat is het nu echt, wat houdt het allemaal in en hebben we binnen onze omgeving ermee te maken?

Deskundigen
Drie deskundigen nemen de aanwezigen mee in de wereld van AI en ChatGPT en de eventuele impact hiervan op de samenleving. De wereld waarbij platgezegd computers taken overnemen die voorheen niet konden worden gedaan of door mensen werden uitgevoerd.

De sprekers zijn:

  • Rix Groenboom, lector New Business en ICT, Hanzehogeschool Groningen
  • Trix Mulder, lector Juridische Aspecten van Ondernemerschap, Hanzehogeschool Groningen
  • Willem Jonker, voorzitter AiNed en hoogleraar Universiteit Twente

De Vooruitkijkspiegel vindt plaats op 28 september van 19.30 uur tot 22.00 uur, in het gemeentehuis in Zuidhorn. Inwoners zijn van harte welkom om te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst is ook live online mee te kijken.

   
Back to top button