Man uit Altena cel in voor heling en diefstal

Altena –  Een 36-jarige man uit Altena is voor heling, diefstal en drugsbezit veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden. Vier maanden hiervan zijn voorwaardelijk. De man heelde en stal onder meer buitenboordmotoren en boten. Meldt RTV Drenthe.

Via de digitale handelssite Marktplaats kwamen de agenten in december bij de man terecht. Rondom de woning stonden buitenboordmotoren, boten, trailers en een aanhangwagen. Ook had de man een scooter in zijn bezit waarvan het framenummer was weggepoetst. Het viel de agenten op dat zij veel dure merkschoenen en -kleding, dure keukenapparatuur en een jacuzzi in de woning zagen. In de kamer stond een bord vol drugs. Open en bloot te midden van de drie jonge kinderen van de verdachte.

Niet actief bij de beroving in Roden
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden zestien maanden cel tegen de man. De rechter kwam tot een lagere straf, omdat de man van enkele feiten vrij werd gesproken. De rechter vond niet bewezen dat de man een actieve rol had in een afpersing op 30 oktober in Roden. Het slachtoffer moest onder bedreiging zijn jas en tas afstaan. De buit lag in de woning van de man in Alteveer. De rechter vond in dit geval heling bewezen.

Op 7 december 2020 heeft de politie een inval gedaan in een woning in Altena (Peize) in verband met een zaak waarin een…

Geplaatst door Politie Noord-Drenthe op Dinsdag 8 december 2020

   
Back to top button