Nieuws rond de expositie “Zichtbare Stilte” van Pieter Knorr in Museum Nienoord

LEEK – De expositie “Zichtbare Stilte” van de schilder Pieter Knorr uit Doezum (Westerkwartier) in Museum Nienoord wordt goed bezocht! Wie nog kennis wil nemen van deze bijzondere overzichtstentoonstelling moet zijn kans grijpen, want het werk is nog te bezichtigen tot en met 28 augustus in de tuinhal van het museum.

Exclusieve rondleidingen/arrangementen
Schilder Pieter Knorr geeft op vrijdag 5 augustus en zondag 21 augustus 2016 van 14.00-16.00 uur de unieke mogelijkheid om met de kunstenaar de expositie te bezoeken. Voorafgaand aan de rondleiding is er een ontvangst met koffie/thee in de Borg Nienoord en na afloop facultatief een borrel.
Aanmelden kan via [email protected]. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 12,50 per persoon, inclusief de ontvangst, koffie/thee, smakelijk hapje, het bezoek aan de expositie met een toelichting van Pieter Knorr, en bezoeken aan Museum Nienoord en het unieke rijtuigendepot met de grootste Nederlandse collectie rijtuigen, arresleden en toebehoren. Bij gebruik van uw Museumkaart betaalt u € 9,50 p.p.

Nominatie kunstenaar van het jaar
Dat de belangstelling voor de kunstenaar groot is, mag ook blijken uit het feit dat kunstenaar Pieter Knorr genomineerd is voor de titel “Kunstenaar van het jaar 2017”.

Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Door de grootschalige opzet van de verkiezing draagt deze bij aan de bekendheid van beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. Daarbij levert de verkiezing een mooi overzicht  op van de waardering voor Nederlandse kunstenaars. Geïnteresseerden kunnen hun stem online uitbrengen via www.kunstenaarvanhetjaar2017.nl

Nominatie documentaire voor de Gouden Kalf Competitie
Over de kunstenaar is een documentaire gemaakt die in het voorjaar op televisie werd uitgezonden in het AVRO-programma “Kunstuur”. Deze film “Zichtbare Stilte” van regisseur Goert Giltay is onlangs genomineerd voor de Gouden Kalf Competitie, die tijdens de 36-ste editie van het Nederlands Film Festival, van 21 tot en met 30 september 2016 wordt gehouden.

Museum Nienoord is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

   
Back to top button