Leek krijgt nóg grootser Grunneger Festival

LEEK – Het Grunneger Festival is ook dit jaar te bewonderen in Sportcentrum Leek en daarbij heeft de organisatie geen half werk geleverd. Op zaterdag 3 oktober zijn wederom Harry Niehof en De Stroatklinkers te gast, maar ook Rooie Rinus en Pé Daalemmer maken weer hun opwachting.

Een groot verschil met vorig jaar is echter dat het Festival niet in het Sportcafé zal plaatsvinden, maar in de grote zaal. En dus kunnen nog meer bezoekers van het feest genieten. 

Dat er is besloten om de capaciteit voor het Grunneger Festival te vergroten, is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Het Grunneger Festival wordt sinds 2013 georganiseerd en tijdens de twee eerdere edities mocht het evenement zich heugen in een grote belangstelling. Inmiddels zijn er al meer dan 800 kaarten voor het Grunneger Festival verkocht. Daarmee ligt uitverkoop op de loer, want er zijn duizend kaarten beschikbaar. Het zal bezoekers aan niets ontbreken, want niet alleen is er voor iedereen een zitplaats beschikbaar, ook is de zaal stijlvol aangekleed en kan men gebruik maken van de garderobe. De artiesten doen de rest.

Artiesten

Harry Niehof is in de Groninger muziekscene geen onbekende meer. Blues, roots en folk en een vleugje humor kenmerken Niehof’s muziekstijl het beste en daarin wordt hij gesteund door Herman Grimme (toetsen en gitaar) Arnold Veeman (contrabas) en Jan Pijnenburg (drums). De Stroatklinkers bestaat dit jaar 25 jaar en zal dat in Leek luidkeels laten merken. De vijfkoppige formatie heeft een eigen mix van bluegrass en folk ontwikkeld. Bob Heidema (gitaar en zang), Henk Bloupot (accordeon en zang), Bert Veldkamp ((contrabas en zang), Harry Jansen (mandoline en zang) & Adrian Farmer (banjo, dobro en zang) schromen ook niet om liedjes van Ede Staal, Johnny Cash of popliedjes akoestisch neer te zetten. Tot slot geven ook Rooie Rinus en Pé Daalemmer acte de présence in Leek. Frank den Hollander en Peter de Haan zijn rasentertainers en overal in Groningen graag geziene gasten. Hoewel hun muziek tweewekelijks bij ieder thuisduel van FC Groningen nog in de Euroborg te horen is, treedt het duo over het algemeen zelf niet veel meer op. Een extra reden om naar Leek te komen dus.

Grunneger buffet

Het Grunneger Festival is ook te boeken in combinatie met een Grunneger buffet. Hier zijn nog zo’n veertig plaatsen voor beschikbaar. Het buffet start om 18.00 uur en belangstellenden kunnen zich hier telefonisch nog voor opgeven via 0594-512040. Het Grunneger Festival gaat om 20.00 uur van start. Kaartjes kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn te verkrijgen via diverse voorverkoopadressen, Sportcentrum Leek en vanplan.nl. Aan de kassa betalen bezoekers op 3 oktober, indien nog voorradig, vijftien euro voor een kaartje.

   
Back to top button